У Німеччині прокуратура провела обшуки в штаб-квартирі Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині прокуратура провела обшуки в штаб-квартирі Volkswagen

Світ
503
Слідчі дії пов’язані зі справою проти керівництва компанії, яку було порушено 28 вересня.
Як повідомив виданню Financial Times прокурор Нижньої Саксонії, метою обшуків є вилучення документів та електронних носіїв інформації, які могли б вказати на імена причетних до справи про шахрайство з дизельними двигунами.
У прокуратурі зазначили, що крім офісу у Вольфсбурзі обшуки були проведені і «в інших місцях». За даними Die Welt, мова йде про приватні будинки співробітників компанії. Проте ні адреси, ні імена підозрюваних поки не називаються. Відомо лише, що одним з фігурантів справи є колишній глава компанії Мартін Вінтеркорн, який залишив свій пост після початку скандалу.
Нинішнє керівництво Volkswagen повністю співпрацює зі слідчими і надало їм всі необхідні документи. В офіційному прес-релізі компанії вказується, що автомобільний концерн сам зацікавлений у виявленні винних.
Volkswagen звинувачується в маніпуляціях з даними про рівень токсичних речовин у вихлопних газах: в дизельних двигунах було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірку на рівень викиду шкідливих речовин.
Розслідування відносно автоконцерну ініціювало Управління з охорони навколишнього середовища США. Відповідно до початкових повідомленнями, «дизельний скандал» торкнувся близько 11 млн автомобілів, у тому числі Audi, Skoda, SEAT та інші. Volkswagen загрожує штраф у $ 18 млрд.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас