Київ увів тимчасовий мораторій на виплати за зовнішніми боргами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ увів тимчасовий мораторій на виплати за зовнішніми боргами

Казна та Політика
2136
Київська міська рада з 6 листопада ввела тимчасовий мораторій на виплати за зовнішніми боргами столиці.
Відповідне рішення на засіданні Київради в четвер схвалили 90 депутатів.
Голова профільної бюджетної комісії Київради Андрій Странніков нагадав, що до теперішнього часу боргові зобов’язання столиці становлять 18 млрд грн, і тільки на їх обслуговування на рік необхідно 2 млн грн.
За його словами, Київ протягом декількох тижнів вів переговори із спецкомітетом кредиторів щодо реструктуризації зовнішнього боргу. Однак, за його словами, підсумки цих переговорів поки “далекі від взаєморозуміння”.
“На сьогоднішній день можна констатувати, що позиції поступово зближуються, і це вселяє оптимізм, але поки ці позиції на переговорах з кредиторами далекі від повного взаєморозуміння”, – сказав А.Странніков.
Він пояснив, що кредитори стверджують: у столиці є достатньо коштів для оплати за своїми боргами і тепер, і в майбутньому, тоді як Київ зараз готується до опалювального сезону і в першу чергу спрямовує кошти бюджету на забезпечення киян теплом, енергоносіями, на ремонт і утеплення під’їздів і будинків, встановлення лічильників тепла.
“Крім того, ми повинні забезпечувати підтримку соціально незахищених верств населення, тобто фінансувати безкоштовний проїзд пільговикам, соціальні ліки і хліб, інші витрати”, – підкреслив депутат.
Як повідомлялося, єврооблігації Києва включені в периметр боргової операції, передбаченої програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду. Київська міськрада схвалила реструктуризацію муніципальних єврооблігацій, випущених в 2005 і 2011 рр. в березні 2015 року.
В даний час в обігу перебувають єврооблігації Києва на $ 250 млн з терміном обігу до 6 листопада 2015 року та на $ 300 млн з терміном обігу до 11 липня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас