Рівень фінпідтримки України в наступні роки буде найвищим в історії (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень фінпідтримки України в наступні роки буде найвищим в історії (дослідження)

Казна та Політика
2326
Рівень міжнародної фінансової підтримки України в найближчі роки буде найбільшим в історії.
Про це йдеться в дослідженні Польського інституту міжнародних справ “Міжнародна допомога для України. Шанси для польських фірм і організацій”.
“Рівень підтримки для України в найближчі роки зросте і буде найвищим в історії”, – вказано в документі.
Як стверджують експерти, міжнародні фонди на підтримку реформ та реалізацію нових інвестиційних програм будуть досягати декількох мільярдів доларів щорічно, зате кошти, доступні з цих джерел, зростуть до декількох сотень мільйонів доларів щорічно.
Водночас у дослідженні йдеться, що “приплив міжнародної допомоги на цілі розвитку буде меншим, ніж це може здатися на підставі заяв зарубіжних партнерів”.
У дослідженні також наводяться сектори української економіки, які можуть бути привабливими для польських фірм у контексті отримання міжнародного фінансування: енергетика (реформа енергетичного сектору, підвищення енергоефективності), інфраструктура (будівництво, модернізація доріг і шляхів), охорона навколишнього середовища та клімат, сільське господарство і консалтинг в широких сферах економічного життя.
Як зазначається, польський досвід може стати в нагоді і в таких сферах як реформа самоврядування, конституційна реформа, зміни в енергетичному секторі. Експерти також бачать перспективи в Україні і для польських банків.
“Важливим є зміцнення Польщі на позиціях донора Києва. Можливості Польщі в цьому сенсі досі були обмежені, в тому числі невеликим бюджетом допомоги на розвиток України або нестачею кадрів у цій сфері”, – йдеться в дослідженні.
Загалом, за даними експертів на березень 2015 року, рівень міжнародної економічної допомоги Україні оцінювався в 40 млрд доларів. З них 17,5 млрд – допомога МВФ, 7,2 млрд – інші двосторонні і багатосторонні донори, ще 15 млрд має генерувати приватний сектор – з допомогою інвестиційних фондів, шляхом купівлі облігацій.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас