Volkswagen має намір почати відкликання проблемних автомобілів у січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen має намір почати відкликання проблемних автомобілів у січні

Світ
223
Німецький автомобільний концерн Volkswagen планує почати відкликання проблемних автомобілів у січні і завершити їх ремонт до кінця 2016 року.
Про це заявив глава автовиробника Маттіас Мюллер.
“Ми передаємо свої технічні пропозиції Федеральному автотранспортному відомству на цьому тижні. Якщо їх приймуть, ми замовимо деталі. Якщо все піде за планом, ми зможемо почати ремонт в січні”, – сказав Мюллер, який очолив автовиробника наприкінці вересня після відставки Мартіна Вінтеркорна на хвилі скандалу.
За його словами, до кінця 2016 року всі машини будуть виправлені. У багатьох випадках буде достатньо виправити програмне забезпечення, а десь потрібно більш серйозне втручання, уточнив глава концерну.
Щоб звільнити необхідні для ремонту мільярди, компанія застосує жорстку програму економії, зокрема відкладе інвестиції в обладнання та інфраструктуру, під питанням також такі проекти, як автомобіль представницького класу Phaeton, і такі елітні марки концерну, як Bugatti, розповів Мюллер. Можлива також зміна у програмах підтримки футболу, додав він.
Як повідомлялося раніше, американська влада звинуватила VW в обладнанні дизельних автомобілів програмним забезпеченням, що занижувало реальні показники викидів шкідливих речовин. У Volkswagen заявили, що основна частина автомобілів з порушеннями в ПО знаходиться не в США, а в Європі. У світі близько 11 млн машин з такого роду дефектами, у тому числі 8 млн в Євросоюзі, з яких 2,8 мільйона в самій Німеччини.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас