Toyota починає впровадження технології міжмашинної взаємодії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota починає впровадження технології міжмашинної взаємодії

Технології&Авто
3738
Корпорація Toyota вже до кінця нинішнього року почне випуск автомобілів, оснащених системою взаємодії з іншими транспортними засобами та дорожньою інфраструктурою.
Мова йде про програмно-апаратний комплекс ITS Connect. Він передбачає використання частотного діапазону 760 МГц для бездротової передачі даних.
Спершу планується реалізувати дві функції. Зокрема, автомобілі зможуть отримувати від інших учасників руху з системою ITS Connect дані про їх швидкість, прискорення і гальмування. Це дозволить поліпшити роботу круїз-контролю: машина зможе швидше реагувати на мінливу дорожню обстановку, що підвищить безпеку і знизить ризик виникнення аварійної ситуації.
Друга функція передбачає видачу попереджень про розташовану поблизу машину спеціальної служби, скажімо, швидкої допомоги. Водій буде отримувати повідомлення про напрямок руху і дистанцію до такого транспортного засобу. Звісно, в даному випадку на борту спецавтомобіля також має бути встановлений комплекс ITS Connect.
У перспективі нова система дозволить обмінюватися даними з дорожньою інфраструктурою. Наприклад, водій зможе отримувати відомості про роботу світлофорів на шляху прямування, що дозволить оптимізувати швидкість руху для їзди в «зеленій хвилі».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас