Збиток 100 найбільших держпідприємств склав 9,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток 100 найбільших держпідприємств склав 9,7 млрд грн

Казна та Політика
1015
Сукупний збиток 100 найбільших держпідприємств України, без урахування НАК “Нафтогаз України” і “Укрзалізниці”, у І кварталі 2015 року склав 9,7 млрд грн, що в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Згідно зі звітом, борги держпідприємств за вказаний період зросли на 30,5%, склавши 95,5 млрд грн.
Незважаючи на це, балансова вартість активів у І кварталі зросла на 3,5%, досягши 435,7 млрд грн.
«Збитки держпідприємств, які приносять 80% доходів та складають 90% активів держсектора, зумовлені несприятливими економічними умовами, військовими діями, девальвацією національної валюти, а також виконанням некомерційних, але важливих для держави функцій», – йдеться в повідомленні.
“Ситуація в секторі держкомпаній залишається напруженою. Держпідприємства продовжують нести значні збитки. Ми бачимо приклади, коли політичні інтереси перешкоджають зміні старого керівництва, гальмують темпи реформ, консервують неефективність і корупцію. Необхідно усунути політиків і чиновників від управління державними компаніями і впровадити сучасні механізми корпоративного управління”, – заявив міністр економрозвитку Айварас Абромавічус.
У відомстві зазначили, що наступним кроком реформи держкомпанії буде запровадження прозорих стандартів корпоративного управління.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас