Інвестбанкір: Банківську систему після виходу з кризи чекає консолідація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестбанкір: Банківську систему після виходу з кризи чекає консолідація

Кредит&Депозит
2451
Українську банківську систему після виходу з кризи чекає консолідація. Про це в інтерв’ю українським ЗМІ заявив член наглядової ради державного “Укрексімбанку”, інвестиційний банкір Ігор Мазепа.
“Ситуація (в банківській системі, – ред.) вже близька до дна. Думаю, піде ще кілька десятків банків, які займалися фіктивними операціями, або просто числилися як банки”, – заявив він.
Ігор Мазепа вважає, що “банківська система не виконує жодної функції заощадження, ні накопичення, ні інвестування, не сприяє зростанню економіки, єдина її функція – платежі, де банки заробляють якийсь комісійний дохід”.
Інвестбанкір пов’язує це з нещодавнім напливом вкладників, котрі бажають забрати свої депозити.
При цьому Мазепа відзначає стабілізацію вітчизняної фінансової системи і відсутність девальвації. На його думку, в результаті стабілізації економіки України почнеться переформатування банківської системи.
“Не всі проблемні банки встигнуть піти з ринку, але більшість піде. Ми залишимося в банківській системі, де будуть домінувати держбанки – у них практично безмежний доступ до капіталу, їх частка ринку буде рости”, – підкреслив банкір.
Зокрема, із приватних банків, які збережуть свої позиції, Мазепа відзначає системоутворюючий “Приватбанк” та кілька західних банків.
Він вважає, що консолідація неминуча – придбання великими і сильними менших, але теж здорових.
“15-20 робочих банків з кризи вийдуть”, – прогнозує експерт, оцінюючи конфігурацію ядра української банківської системи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас