Гройсман розповів про ВРУ майбутнього: голосування за відбитками, новий сайт і стрімінг засідань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів про ВРУ майбутнього: голосування за відбитками, новий сайт і стрімінг засідань

Казна та Політика
518
Судячи з усього, електронні петиції для звернень громадян до державних органів та президента України почали приносити перші плоди.
Тільки минулого тижня чинний президент України Порошенко після розгляду електронної петиції про право на вільне володіння зброєю закликав ініціювати скликання засідання робочої групи Конституційної Комісії для обговорення можливості прийняття закону «Про цивільну зброю та боєприпаси». Нині ж чинний спікер ВРУ Володимир Гройсман попередньо анонсував впровадження нової системи голосування за відбитками пальців.
Про це повідомляє прес-служба парламенту.
«Надалі ми плануємо впровадити нову систему, у тому числі з відбитками пальців, щоб депутати могли голосувати максимально індивідуально. Але це потребує великих фінансових ресурсів. Ми зараз шукаємо рішення, і ми його представимо, коли воно буде знайдене», – заявив Гройсман.
Чинний спікер зазначив, що нинішня система працює вже тринадцятий рік, замість 10 років, як було заплановано. Він також підкреслив необхідність усунення низки технічних проблем у роботі нинішньої системи, щоб дотягнути до заміни.
«Щоб змінити систему на сучасну, треба перебудувати весь зал голосування», – пояснює Гройсман.
У заяві спікера також згадується про початок впровадження електронного документообігу. Донедавна процес переходу на електронний документообіг гальмувався через застаріле обладнання. Вирішити цю проблему і прискорити перехід покликана більш сучасна техніка. Тендер на її придбання було оголошено декілька днів тому.
Як повідомляється, нове обладнання, зокрема, забезпечить можливість прямих потокових трансляцій засідань комітетів.
Гройсман також анонсував появу нової версії сайту Ради, де будуть систематизовані всі дані про роботу парламенту, в тому числі, на базі порталу можуть бути створені якісні різнопланові сервіси для громадян України».
Згадувалося і про наміри створити сучасний прес-центр для покращення якості роботи журналістів.
Нагадаємо, раніше петиція з проханням ввести систему для голосування за допомогою відбитків пальців набрала необхідні 25 000 голосів на сайті президента. У відповідь Порошенко доручив Гройсману зайнятися цим питанням.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас