Росіянин, який створив троянську програму Citadel, проведе 4,5 роки в американській в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянин, який створив троянську програму Citadel, проведе 4,5 роки в американській в'язниці

Кримінал
486
Федеральний суд Атланти засудив росіянина Дмитра Белоросова до 4,5 років ув’язнення за кібершахрайство і зобов’язав виплатити матеріальну компенсацію постраждалим понад 320 тис. доларів.
Про це повідомляється в матеріалах справи, які були оприлюднені на сайті Міністерства юстиції США.
За інформацією американської влади, 22-річний уродженець Санкт-Петербурга в липні минулого року визнав свою причетність до організації великої афери. Використовуючи шкідливе програмне забезпечення під назвою Citadel, Білоросов намагався викрасти дані банківських рахунків з більш ніж 7 тис. комп’ютерних систем.
«Білоросов не тільки використовував Citadel в злочинних цілях, але також сприяв у модернізації ботнету, обмінюючись повідомленнями з іншими кіберзлочинцями на закритих форумах і по електронній пошті, – наголошується в заяві федеральних прокурорів. – Наприклад, в 2012 році Білоросов опублікував серію постів на Citadelmovement.com, інтернет-форумі, на якому він обговорював особливості Citadel і давав рекомендації щодо поліпшення програми. У цих постах, написаних російською мовою, Білоросов коментував ефективність і доцільність використання додаткових протизаконних функцій, які пропонувалися його клієнтами ».
Перший випадок застосування Citadel був зафіксований в 2011 році. По суті, це банківський троян, призначений для збору реквізитів рахунків, даних кредитних карт та іншої платіжної інформації. Влада США охарактеризували Citadel як одну з найефективніших програм для злому банківських систем, представлених на підпільному ринку. Загальний збиток від її застосування оцінюється в 500 млн доларів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас