За півроку в Польщі працевлаштувалася рекордна кількість українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку в Польщі працевлаштувалася рекордна кількість українців

Особисті фінанси
3777
У першому півріччі 2015 року в Польщі працевлаштувалися понад 400 тисяч українців, що для цієї країни є рекордом в контексті працевлаштування громадян України за півроку.
Як уточнює Rzeczpospolita, загальне число українців, які знайшли роботу в Польщі у першому півріччі 2015 року, склало 411 тисяч осіб.
Це більш ніж удвічі перевищує показник минулого року, який ще тоді був рекордним.
Близько 70% українців з цього числа знайшли роботу в сільському господарстві, будівництві та промисловості. При цьому в Польщі називають рекордний прийом українців на роботу не доброю волею, а потребою.
“Це не питання бажання наймати іноземців, а потреба. Для багатьох компаній, наприклад, у виробництві та логістиці, робітники з України – єдиний спосіб покрити брак персоналу через те, що поляки виїхали до Німеччини і Скандинавії виконувати ці роботи за в три-чотири рази більшу зарплату”, – пояснює працівник Служби зайнятості Кшиштоф Інглот.
В одному з кадрових агентств Польщі стверджують, що щодня направляють на роботу 1200-1300 українців, відзначає видання. При цьому Польща очікує і подальшого зростання кількості робітників з України.
“У зв’язку з обмеженою кількістю польського персоналу, у робітниках, особливо професіоналів з України, зацікавлені все більше галузей промисловості, в тому числі автомобільна”, – кажуть у кадровому агентстві Otto.
Кадрові агентства загалом оцінюють приплив іммігрантів з України як позитивне явище.
Водночас, раніше повідомлялося, що стосовно видачі українцям короткострокових віз для відвідання Польщі (без працевлаштування) Польща, навпаки, стала більш вимогливою.
Зокрема, повідомлялося, що Генконсульство Польщі в Луцьку масово і, як стверджували громадяни України, невмотивовано, відмовляло українцям у візах. У МЗС Польщі надавали статистику, в якій вказувалося, що Польща значно скоротила кількість Шенгенських віз, проте збільшила видачу національних.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас