У Bosch розроблено сенсори вільних місць для інтелектуальних автопарковок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Bosch розроблено сенсори вільних місць для інтелектуальних автопарковок

Технології&Авто
692
Компанія Bosch представила нову систему, яка в перспективі істотно полегшить автомобілістам пошук вільних місць на парковках.
Ключовим компонентом комплексу є спеціальні сенсорні блоки, що встановлюються на кожному паркувальному місці на стоянці. Ці датчики за розмірами можна порівняти з компакт-диском, а їх товщина складає близько 3 см. Завдяки посиленому всепогодному виконанню сенсори можуть встановлюватися на відкритих майданчиках, вони не бояться впливу стихії та наїзду транспортних засобів.
Датчики визначають, чи зайняте конкретне паркувальне місце, чи вільне. Інформація про це передається за допомогою бездротового зв’язку на центральний сервер. Оператор стоянки, а також автомобілісти можуть переглянути відомості про доступні місця через веб-інтерфейс або в мобільному додатку. Водії зможуть через смартфон або планшет отримати інструкції, як дістатися до вибраного місця.
Живлення сенсори отримують від батареї, підключення до електромережі не потрібне. Це полегшує монтаж датчиків і прискорює розгортання всієї інфраструктури. Bosch стверджує, що завдяки невеликому енергоспоживанню сенсори здатні функціонувати протягом семи років.
Крім полегшення пошуку вільних паркувальних місць, нова система дозволить збирати статистичні дані про завантаженість конкретної стоянки протягом дня і в певну пору року. Це дозволить оптимізувати конфігурацію стоянкового майданчика і максимально ефективно задіяти доступні площі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас