У МОЗ розповіли, коли в Україні запрацює страхова медицина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, коли в Україні запрацює страхова медицина

Казна та Політика
1860
Поки Україна не перейде на сплату розрахунків за послуги, не введе протоколи лікування, страхову медицину ввести буде неможливо.
Про це в ході брифінгу в Києві повідомив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.
“Якщо ми будемо продовжувати фінансувати по ліжко-місцях, тобто залишати радянську модель, то страховки не буде. Якщо ми не перейдемо на сплату за послуги, тобто розрахунки за послуги, протокол лікування, які є і допрацьовуються, до цього ніяк неможливо ввести страховку “, – розповів Квіташвілі.
Разом з тим, чиновник зазначив, що вартість страхового поліса буде залежати від кількості бажаючих застрахуватися та кількості послуг у страховому полісі.
“Я питав різні страхові компанії, виходячи з цін і кількості людей, яких може застрахувати держава, мені казали, що десь близько 130-150 доларів на рік, це буде на одну людину”, – додав він і спрогнозував, що така вартість дозволила б державі застрахувати приблизно 20 млн осіб.
Нагадаємо, Квіташвілі заявив, що має намір провести зустрічі з фракціями коаліції і переконати їх голосувати за його пропозиції щодо реформування системи охорони здоров’я.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас