«Укрзалізниця» відстоює підвищення тарифів на перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрзалізниця» відстоює підвищення тарифів на перевезення

Особисті фінанси
304
Залізничники наполягають на необхідності підняття тарифів на перевезення. Адже через хронічне недофінансування за останні 5 років протяжність залізничного полотна, яке потребує капітального ремонту, значно збільшилася.
Про це заявив Перший заступник Міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, передає прес-служба уряду.
«Укрзалізниця» є однією з найбільших і найважливіших для економіки країни компаній. Фінпланом підприємства на 2015 рік передбачено трохи більше 2 млрд гривень на капітальні видатки. При цьому, за нашими підрахунками, реальна потреба в капітальних інвестиціях складає понад 40 млрд грн на рік. Через системне недофінансування за останні 5 років протяжність залізничного полотна, що потребує капітального ремонту, збільшилася до 5800 км. Впровадження нових тарифів дасть можливість мати більше коштів на утримання інфраструктури в належному стані », – зазначив Володимир Шульмейстер.
Він також додав, що потреба в економічно обґрунтованих тарифах стає ще більш очевидною, якщо порівняти тарифи в Україні та сусідніх країнах. Так, в Україні вартість перевезення 1 тонни на 1 кілометр становить до 1 цента. У Білорусі аналогічний показник становить 2,6 центів, а в Польщі – 11,2 центів. Всі ці факти свідчать про те, що підхід до тарифоутворення повинен змінитися.
«Проте ми розуміємо, що транспортні витрати впливають на собівартість продукції наших вантажовідправників. Тому всі зміни в тарифах будуть поступовими, щоб компанії – замовники перевезень мали можливість перебудувати власну бізнес-модель, а українська продукція залишалася конкурентоспроможною на внутрішньому і зовнішніх ринках », – зазначив Володимир Шульмейстер.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас