Законопроект про фінансування політичних партій з держбюджету може бути прийнятий вже у вересні, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про фінансування політичних партій з держбюджету може бути прийнятий вже у вересні, - нардеп

Казна та Політика
507
Законопроект про фінансування політичних партій з держбюджету може бути розглянутий у другому читанні вже у вересні.
Про це під час круглого столу “Фінансування політичних партій. Фінішна пряма” заявив народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко.
“Цей законопроект передбачає фінансування з бюджету таких політичних партій, які подолають на парламентських виборах тривідсотковий бар’єр”, – сказав С.Лещенко.
У той же час він відзначив, що фінансування партій з бюджету лише є однією складовою цього законопроекту.
“Набагато важливішим є прозорість того, як будуть кошти виходити партіями з приватних джерел і де ці кошти будуть витрачатися … Усі партії, які претендують на розподіл коштів, повинні звітувати про свої витрати, а також про свої надходженнях раз на квартал”, – зазначив нардеп.
С.Лещенко також нагадав, що законопроект вже був проголосований у першому читанні.
“Зараз готується вже друге читання, яке ми сподіваємося отримати вже у вересні. Чому я такий оптимістичний? Тому що цей законопроект є частиною вимог для безвізового режиму між Україною та ЄС і, відповідно, це значно спрощує всі бюрократичні перепони для проходження цього законопроекту”, – сказав він.
За словами заступника міністра юстиції Наталії Севостьнової, Проект закону про фінансування політичних партій попередньо схвалений Міністерством юстиції.
“Міністерство юстиції підтримало даний проект, розроблений громадянським суспільством та експертами і, зі свого боку, підкреслює необхідність якнайшвидшого його прийняття для того, щоб ми могли звітувати нашим європейським партнерам про успіх у цьому напрямку для того, щоб до Нового року дана вимога була виконана Україною “, – заявила Н.Севостьянова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас