Об'єм оперативної пам'яті в смартфонах і планшетах досягне 6 Гбайт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Об'єм оперативної пам'яті в смартфонах і планшетах досягне 6 Гбайт

Технології&Авто
682
Компанія Samsung Electronics оголосила про початок масового виробництва перших у галузі мікрочіпів пам’яті LPDDR4 (Low Power, Double Data Rate 4) Mobile DRAM ємністю 12 Гбіт.
Вироби випускаються із застосуванням 20-нанометровій технології. Samsung стверджує, що в порівнянні з рішеннями попереднього покоління об’ємом 8 Гбіт нові чіпи забезпечують збільшення швидкодії більш ніж на 30% – до 4266 Мбіт / с. У порівнянні з пам’яттю DDR4 DRAM для персональних комп’ютерів енергоспоживання знижене на 20%.
Два або чотири мікрочіпа LPDDR4 ємністю 12 Гбіт можуть бути об’єднані в одній упаковці: у цьому випадку мобільні пристрої отримають відповідно 3 або 6 Гбайт оперативної пам’яті.
Відзначимо, що в даний час смартфони, фаблет та планшети топового рівня комплектуються 4 Гбайт ОЗУ. Нове досягнення Samsung дозволить збільшити максимальний об’єм оперативної пам’яті в півтора рази.
Південнокорейський виробник додає, що 6 Гбайт пам’яті LPDDR4 отримають флагманські мобільні пристрої наступного покоління. По всій видимості, такі апарати з’являться на ринку в 2016 році.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас