РФ не має наміру вести з Україною переговори щодо реструктуризації боргу і готова судитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не має наміру вести з Україною переговори щодо реструктуризації боргу і готова судитися

Казна та Політика
2498
Росія не буде вступати в переговори з Україною про реструктуризацію російського кредиту в 3 млрд дол., у разі неповернення РФ має намір судитися і звертатися до МВФ.
Про це заявив журналістам міністр фінансів РФ Антон Силуанов.
«Ми будемо звертатися до відповідних судових органів. Також ми, як учасники Міжнародного валютного фонду, ставитимемо це питання перед міжнародною фінансовою організацією – про спроможність тієї програми, яка сьогодні прийнята МВФ щодо України », – сказав Силуанов.
За його словами, «у разі неврегулювання боргів перед суверенною державою реалізація таких програм не здійснюється».
«На відміну від комерційних кредиторів, які сьогодні ведуть переговори з українським урядом, міністерством фінансів про реструктуризацію, російський борг є державним, суверенним. Відносно суверенних боргів існує особлива процедура врегулювання таких випадків. Ми не будемо вступати в переговори з українським урядом в цій частині. Неодноразово заявляли про це », – сказав Силуанов.
За його словами, Мінфін РФ виходить з того, що суверенні борги повинні виплачуватися в повному обсязі у відповідні терміни.
Він повідомив, що РФ буде вимагати повернення в повному обсязі суми цього боргу відповідно до графіка. За його словами, РФ потрібні ці 3 млрд дол. для направлення на інфраструктурні проекти.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас