Перехід на пластикові банкноти в Великобританії: Витрати перевищать вигоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перехід на пластикові банкноти в Великобританії: Витрати перевищать вигоду

Фінтех і Картки
622
Незважаючи на популярність безготівкових способів оплати, жодна країна світу поки не готова повністю відмовитися від паперових грошей. Навіть у такій технологічно-розвиненій країні, як Великобританія, готівка є невід’ємною частиною платіжної індустрії.
Тому уряд країни має намір максимально модернізувати готівкові гроші, зробивши їх більш зносостійкими і безпечними.
У планах переклад в пластик трьох купюр – £5, £10 и £20. На пластикових банкнотах гідністю £5 буде зображений Уінстон Черчиль, а £5 10 – Джейн Ейр. Для 20-фунтовой купюри підберуть зображення відомого діяча мистецтва.
Через кілька років у країні залишиться тільки один номінал банкнот, який продовжать випускати в паперовому варіанті – £5 50.
Крім переваг, перехід на полімерні банкноти означає високі незаплановані витрати для бізнесу. По оцінками, загальна вартість переходу на полімерні гроші обійдеться країні в £5230 млн. Більшу частину витрат покриють підприємства роздрібної торгівлі.
Розрахунково-касове обслуговування
За оцінками консалтингової компанії CMSpi, перехід на полімерні гроші потребують близько £5 10 млн. Інвестицій тільки в сфері розрахунково-касового обслуговування. Постачальники послуг будуть змушені збільшити ціни на обробку готівкових платежів, щоб профінансувати ці витрати.
Обладнання
Автоматичні детектори для перевірки автентичності грошей, а також обладнання для швидкого перерахунку банкнот істотно спрощують касові операції. Перехід на полімерні банкноти змусить власників цього обладнання встановити додаткове ПЗ, які дозволить розпізнавати нові гроші.
Банкомати
Вартість модернізації, або заміни 70 тис. британських банкоматів може досягти £5 40 млн. Додаткові складнощі викликає те, що більше половини банкоматів знаходяться поза відділень банків. Це потягне за собою додаткові витрати на модернізацію.
Також необхідно підготуватися до перехідного періоду, коли в обігу будуть одночасно перебувати паперові та пластикові гроші.
Ці зміни торкнуться всіх представників роздрібної торгівлі. Витрати на впровадження полімерних грошей можуть перевищити вигоди. Експерти відзначають, що в кінцевому рахунку, витрати ляжуть на плечі простих споживачів у вигляді більш високих цін на товари.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас