Sony розробляє дешеву технологію зйомки зі швидкістю 1000 кадрів за секунду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розробляє дешеву технологію зйомки зі швидкістю 1000 кадрів за секунду

Технології&Авто
432
Японська корпорація Sony, лідер на ринку світлочутливих матриць, розробляє недорогу технологію для зйомки фото і відео зі швидкістю 1000 кадрів за секунду.
Дослідження ведуться спільно з Nissan Motor Co. і Токійським університетом.
Створення такої технології дозволить знайти нове застосування микрочіпам, які на даний момент використовуються переважно в камерах на смартфонах і в цифрових фотоапаратах. Зокрема, з їх допомогою можна створити систему попередження аварій для безпілотних автомобілів або прискорити збирання продукції роботами.
Сучасні матриці вже вміють робити знімки з частотою понад 1 тис. кадрів за секунду, однак висока вартість і порівняно великий розмір не дозволяють використовувати їх у товарах масового попиту. Ціни на камери з такими матрицями починаються від $1 тис. і можуть досягати $100 тис.
Розробки ведуться в рамках плану президента Sony Кадзуо Хіраї щодо диверсифікації бізнесу компанії. Так, компанія має намір у чотири рази збільшити витрати на виробництво напівпровідників вже в поточному році, до $2,4 млрд, щоб задовольнити попит на сенсори з боку Apple і Samsung.
Частка компанії на ринку світлочутливих матриць обсягом $8,7 млрд складає близько 40%. У найближчого конкурента, Techno System Research, частка ринку в два рази менша – 16%.
З початку року капіталізація Sony підскочила на 20% і оцінюється в 3,81 трлн ієн ($32 млрд).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас