Україна перебуває у стані технічного дефолту, - Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна перебуває у стані технічного дефолту, - Яресько

Казна та Політика
8218
Кабінет міністрів України найближчим часом внесе до Верховної Ради законопроект про реструктуризацію боргу.
Про це заявила міністр фінансів України Наталя Яресько.
“Поки немає обміну на нові облігації – ми в стані технічного дефолту. Але це лише технічно. Буде призупинення платежів”, – сказала міністр.
За її словами, технічний дефолт по рейтингах вже є. Просто анонс про реструктуризацію зі зменшенням боргів по рейтингах Fitch, Standard & Poor’s це автоматично підтвердило.
“Але потім обмін відбудеться – і рейтинг автоматично підніметься”, – пояснила Яресько.
Відповідаючи на запитання про критику після домовленості з міжнародними кредиторами, Яресько запевнила, що було три варіанти дій: платити все, що ми юридично винні за контрактами, за облігаціями; призупинити переговори і анонсувати мораторій на виплати; і третій варіант – домовитися і досягти всіх трьох цілей, щоб залишитися в програмі МВФ, і мати доступ до ринків капіталу.
“І одночасно залучити кредиторів, зробити з них союзників та інвесторів в нашу країну, розділити з ними борговий тягар. І тепер вони зацікавлені в зростанні і розвитку нашої країни”, – підкреслила міністр.
Нагадаємо, Україна домовилася з основними кредиторами про списання 20% державного боргу (або 3,8 млрд дол.). Міністерство фінансів України оприлюднило ключові аспекти попередніх домовленостей з комітетом кредиторів щодо реструктуризації держборгу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас