КамАЗ почне виробляти китайські легкові автомобілі, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КамАЗ почне виробляти китайські легкові автомобілі, - ЗМІ

Світ
714
Найбільший російський виробник вантажівок КамАЗ планує збірку в Росії бюджетних моделей китайського автовиробника Hawtai.
Про це йдеться в рамковій угоді з Hawtai Motor Group Co.
Як повідомляється, договір передбачає створення спільного підприємства з виробництва автомобілів китайської марки.
Параметри нового заводу не розкриваються, представник КамАЗа сказав, що вони будуть названі після підписання остаточного договору.
У Hawtai на запит РБК не відповіла.
У жовтні 2014 року китайська компанія заявляла про намір вкласти в російське автоскладальне виробництво $ 1,1 млрд, обсяг виробництва повинен був скласти 100 тис. машин на рік. На будівництво відводився рік.
Зараз мова йде про виробництво приблизно 50 тис. автомобілів на рік, говорить джерело РБК, близьке до КамАЗу. Одночасно в рамках СП КамАЗ планує спільно з Hawtai побудувати завод з виробництва вантажівок у китайському місті Тяньцзінь.
КамАЗ внесе до СП виробничі площі на своєму заводі в Набережних Челнах, технології виробництва вантажівок і “управлінські ресурси”, Hawtai – технології, конструкторські розробки та інші ноу-хау в галузі виробництва легкових автомобілів, йдеться в повідомленні компаній.
Продажі СП будуть вести “з використанням переваг товаропровідних мереж обох сторін”.
Hawtai Motor утворена в 2000 році, штаб-квартира знаходиться в Пекіні. У Китаї компанія випускає моделі під брендом Hawtai на платформах південнокорейської Hyundai Motors по її ліцензії.
У модельний ряд компанії входять позашляховики Hawtai Boliger, Hawtai C9 Santa Fe, Hawtai Terracan, а також седани Hawtai E70 і Hawtai B11.
Крім Hawtai, в Росії хочуть побудувати заводи китайська Great Wall, Lifan, Dongfeng і Zotye. Dongfeng також планує російську збірку пасажирських автобусів за 100 тис доларів.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас