Ліквідувати держпідприємства в Україні стане легше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідувати держпідприємства в Україні стане легше

Казна та Політика
672
Остаточно ліквідувати державні підприємства зможе не тільки той орган виконавчої влади, який приймав рішення про ліквідацію, а й ті, до повноважень яких віднесено такі рішення.
За відповідний закон про внесення змін до закону про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (№2493) у другому читанні і в цілому проголосували 228 народних депутатів.
Як зазначив глава профільного комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, мета закону – спростити державну реєстрацію припинення центральних органів виконавчої влади та тих підприємств, які підпорядковані і засновниками яких є такі органи виконавчої влади.
Народний депутат зазначив, що на сьогоднішній день є необхідність у проведенні системної реформи державної служби, з якою буде пов’язана також ліквідація низки центральних органів виконавчої влади та державних підприємств, які працюють неефективно.
“Згідно з чинним законодавством виникли такі ситуації, коли той орган, який прийняв рішення про ліквідацію відповідного державного підприємства, сам ліквідовано. Це підприємство ще не остаточно припинило свою діяльність, але воно перейшло вже під інший центральний орган виконавчої влади”, – пояснив Галасюк.
За його словами, на сьогоднішній день законодавство не дає можливість вирішувати ситуації з остаточною ліквідацією таких державних підприємств.
“Було напрацьовано пропозицію: рішення про остаточну ліквідацію відповідного підприємства може приймати не тільки той орган, який прийняв рішення про ліквідацію цього підприємства, але і той орган, якому перейшли відповідні повноваження ліквідованого центрального органу виконавчої влади”, – пояснив суть закону голова профільного комітету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас