BMW навчила автомобілі розуміти жести водіїв (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW навчила автомобілі розуміти жести водіїв (відео)

Технології&Авто
1045
Жести для автомобілістів – звична справа. Ними вони спілкуються на дорозі, іноді сигналізують про маневри. Однак стараннями компанії BMW тепер їх можна буде використовувати також і для управління різними системами автомобіля.
У представленому вище відео глава відділу розробки інтерфейсів баварського концерну Маркус Берендт (Marcus Behrendt) демонструє, як саме працює дана система, яка з’явиться в новому поколінні BMW 7-Series вже в жовтні цього року і буде частиною інформаційно-розважальної системи iDrive 5.0.
Для розпізнавання певних рухів руки технологія використовує 3D-сенсор. Всі жести «зашиті» в систему – користувальницькі додати не вийде. Підібрані вони таким чином, щоб датчики точно розпізнавали команди, що подаються. З допомогою певних дій можна, наприклад, збавляти і додавати гучність – для цього необхідно здійснити в повітрі круговий рух пальця проти або за годинниковою стрілкою відповідно. Від вхідного телефонного дзвінка можна відмахнутися відповідним жестом зліва направо або ж прийняти його, зробивши рух вперед вказівним пальцем. Поки команд небагато – всього шість, але вони дозволяють виробляти ті маніпуляції, які при використанні звичних засобів управління відволікали б водія від дороги.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас