За кожні 10% піратської продукції бюджет втрачає 100 млн, - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За кожні 10% піратської продукції бюджет втрачає 100 млн, - МЕРТ

Казна та Політика
800
У разі зменшення використання піратського інформаційного контенту хоча б на 10%, надходження до державного бюджету можуть зрости в середньому на 100 млн доларів.
Про це заявила директор Департаменту розвитку інновацій та інтелектуальної власності Мінекономрозвитку Олена Мініч.
“Інтегруючись повільно в глобальну економіку, Україна може багато втратити без вдосконалення права власності і без боротьби з піратством. На сьогодні українські фахівці з інформаційних технологій масово залишають країну, а інвестори обходять нас стороною”, – заявила вона.
У зв’язку з цим, за словами Мініч, Україні необхідно якнайшвидше прийняти законопроект з протидії піратству, що передбачає жорстку відповідальність за поширення і використання піратського контенту.
“Наприклад, парламент Японії нещодавно прийняв закон, згідно з яким скачування піратської музики або фільмів є кримінальним злочином і карається позбавленням волі строком до 2 років або штрафом у розмірі до 2 млн ієн, тобто 25 тисяч доларів”, – сказала вона.
При цьому Мініч зазначила, що Мінеконорозвитку спільно з експертами, підприємцями, авторами і правовласниками інтелектуального продукту розробили законопроект з протидії піратству.
“У першу чергу законопроект спрямований на створення сприятливих умов для легальної дистрибуції медіа та інформаційного контенту, а також надає всі необхідні інструменти для захисту прав авторів і правовласників продукту у відповідності з європейськими нормами і стандартами”, – повідомила вона.
Зокрема, за її словами, він вводить можливість уникати поширення піратського контенту ще до проведення судового засідання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас