Запущено онлайн-карту, де можна контролювати депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запущено онлайн-карту, де можна контролювати депутатів

Казна та Політика
697
Сьогодні український офіс Googlе і проект DreamKyiv запустили для киян онлайн-карту, яку можна використовувати для контролю обраних до Київради депутатів.
По-перше, на карті досить просто знайти, хто з депутатів за який округ відповідає, по-друге – дізнатися, як з ним зв’язатися, і по-третє – перевірити, чи займається названий депутат благоустроєм свого району. Проект запущений за підтримки Київради.
Ця інформація, як вважають автори проекту, дозволить киянам зробити на чергових місцевих виборах (які вже не за горами) усвідомлений вибір. Карта створена на основі Google Maps, у неї декілька інтерактивних шарів:
- Шар «Що роблять депутати» дає можливість киянам контролювати роботу або виявляти бездіяльність обранців від свого округу;
- Шар «Що хочуть городяни» є картою скарг і пропозицій киян, які передаватимуться безпосередньо депутатам.
Також, найближчим часом планується запустити ще два шари – «Громадські ініціативи» та «Організації і спільноти», щоб активним громадянам було простіше шукати однодумців.
Ця карта дозволяє:
- Дізнатися, в якому мажоритарному окрузі ви живете або працюєте;
- Дізнатися, хто ваш мажоритарний депутат, а також ознайомитися з його декларацією про доходи;
- Дізнатися, що конкретно зробив депутат для округу – встановив лавку, замінив вікна в школі, посадив дерево. За кількістю точок на округах легко порівняти, який депутат працює ефективно, а який – ні;
- Залишити звернення / скаргу для депутата. Наші модератори передадуть її в його приймальню;
дізнатися, які громадянські ініціативи найближчим часом будуть проходити у вашому районі.
Ідея створити таку карту народилася з того, що про існування депутатів Київради більшість городян згадують тільки перед виборами. А відразу після того, як вибори пройшли, кияни забувають як про самих депутатів, так і про їхні обіцянки. «Нам захотілося повернути втрачений зв’язок і синхронізувати реальні досягнення депутатів Київради з тим, що найбільше хотілося б отримати самим киянам», – зазначає Руслан Кавацюк, співзасновник інтернет-видання DreamKyiv
Нагадаємо, проект DreamKyiv був запущений в травні минулого року. Співзасновники DreamKyiv – Максим Яковер (засновник «Часопису») і Руслан Кавацюк, робили сайт за власні кошти. Спочатку метою було створити майданчик, де кияни могли б обговорювати проблеми міста і знаходити для них рішення. Але в результаті до проекту приєднався Арсеній Фінберг (засновник проекту «Цікавий Київ»), щоб працювати над розділом про вибори в Києві.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас