Яценюк доручив створити промисловий пул для модернізації залізниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк доручив створити промисловий пул для модернізації залізниць

Казна та Політика
938
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує залучити українські підприємства, що випускають продукцію для залізниць, до створення промислового пулу з модернізації “Укрзалізниці”.
“У рамках реформування звертаюся до вас, щоб другим блоком (в рамках створення ПАТ” Українські залізниці “- ред.) ви написали план модернізації всіх українських залізниць і показали країні, як ми будемо оновлювати рухомий парк і полотно, і зустрілися з усіма українськими компаніями, здатними модернізувати інфраструктуру “, – сказав він в ході засідання Кабінету міністрів, звертаючись до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.
А.Яценюк підкреслив, що для цих цілей необхідний серйозний фінансово-економічний пакет. “Можливо, частину фінансового ресурсу ми залучимо за кордоном, частково внутрішній ресурс, а частково власники підприємств, де зайняті десятки тисяч людей, також братимуть участь, можливо, залучати фінансові кредити, і ми зможемо розпочати широкомасштабну модернізацію українських залізниць”, – зазначив А.Яценюк.
Прем’єр-міністр зазначив, що сьогодні рівень локалізації для модернізації залізниць становить 100%, з урахуванням того, що рухомий склад та елементи інфраструктури виробляються в Україні.
“Вагони ми виробляємо самі, рейки ми виробляємо самі, шпали та колісні пари також. Тобто фактично рівень локалізації з модернізації УЗ – 100%, все робиться в Україні. Росія нам перекрила ринки, але внутрішній попит на вагони, локомотиви і залізничну інфраструктуру неймовірний “, – підкреслив прем’єр.
А.Яценюк зазначив, що чим швидше буде створено ПАТ “Українські залізниці”, тим швидше “до нас прийде фінансовий ресурс для того, щоб купувати в українських заводів українські локомотиви, вагони, рейки і шпали”.
Крім того, зазначив прем’єр-міністр, така модернізація дозволить зняти значну частину витрат, пов’язаних з неефективністю залізниць. “Бо якщо неефективні залізниці, то все тягають вантажі по автомобільних дорогах. Я вже не кажу про те, що це значно дорожче, і це знищує дороги, і негативно впливає на технічний стан доріг і наші фінпоказники”, – додав А.Яценюк .
“За вами (Мінінфраструктури – ред.) спільно з Мінекономіки створення великого промислового пулу з модернізації” Укрзалізниці “. Це те, що реально в найближчі п’ять років дасть неймовірне зростання, – внутрішній попит”, – повідомив А.Яценюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас