Кабмін пропонує Раді скасувати реєстрацію платників ПДВ в зоні АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді скасувати реєстрацію платників ПДВ в зоні АТО

Казна та Політика
574
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати реєстрацію платників ПДВ в зоні АТО, відповідний законопроект був схвалений на засіданні Кабінету міністрів у середу, повідомив заступник міністра фінансів Ігор Уманський.
“Так, схвалили”, – сказав І.Уманський журналістам після засідання Кабміну.
Заступник міністра пояснив, що ці зміни передбачають надання права податковим органам анулювати реєстрацію свідоцтв платників ПДВ, які знаходяться в зоні АТО і не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території.
Як повідомлялося, раніше Міністерство фінансів пропонувало скасувати реєстрацію платників податку на додану вартість (ПДВ) на тимчасово окупованій території на період проведення антитерористичної операції.
Відповідно до законопроекту, розробленому Мінфіном і Державною фіскальною службою (ДФС), на період проведення антитерористичної операції для платників податків, місцезнаходженням яких є тимчасово окупована територія, не здійснювати будь-яку добровільну і обов’язкову реєстрацію платниками ПДВ.
Мінфін також пропонує на період проведення АТО додаткові підстави для анулювання реєстрації платника ПДВ (у тому числі суб’єкта спеціального режиму оподаткування), зокрема, якщо платник не подасть протягом одного податкового місяця декларацію з ПДВ або подасть декларацію, яка свідчить про відсутність постачання / купівлі товарів, здійснених з метою формування податкового зобов’язання або податкового кредиту. Якщо платник реєструє протягом одного звітного періоду податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних, але за цей період не подасть додаткову декларацію з ПДВ та / або не проведе розрахунків з бюджетом з цього податку.
Мінфін пропонує для платників податків, місцезнаходженням яких є окремі території проведення АТО, інші підстави скасування реєстрації: терміни, що стосуються подання декларацій, складають три місяці.
Анулювання реєстрації платника ПДВ буде здійснюватися за заявою платника податку або за самостійним рішенням контролюючого органу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас