Вже більше 1 тис. електронних петицій на ім'я президента: Найпопулярніша - дозвіл на носіння зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже більше 1 тис. електронних петицій на ім'я президента: Найпопулярніша - дозвіл на носіння зброї

Казна та Політика
866
Кількість петицій на електронному сервісі адміністрації президента України перевищила 1 тис., повідомив заступник голови АП Дмитро Шимків.
“На 1 вересня на 13.00 зареєстровано 1099 петицій”, – сказав він на прес-конференції у вівторок.
За словами Д.Шимківа, найбільш популярні в електронній системі – петиції про законодавче затвердження права громадян на захист (майже 15 тис. підписів), анулювання розмитнення та акцизного податку на імпорт автомобілів (близько 5 тис.), зняття депутатської недоторканності.
Існують звернення з проханням запропонувати мережі ресторанів “Бургер Кінг” відкрити заклади в Україні, впровадити електронну систему голосування з відбитками пальців у Верховній Раді. Зареєстровані електронні петиції щодо збільшення міри покарання держслужбовців за хабарництво, про люстрацію прокурорів і суддів, а також про проведення виборів за відкритими партійними списками.
Д.Шимків повідомив, що система передбачає верифікацію користувачів за адресою електронної пошти і вказаним персональним даними – прізвища, імені та по батькові. Він повідомив, що додаткова перевірка підписантів не передбачена, при цьому не виключив, що в найрезонансніших випадках може здійснюватися додаткова перевірка персональних даних.
Він повідомив, що подача петицій не обмежена громадянством користувачів. Зокрема, він пояснив таке рішення розробників подіями часів євромайдану і Революції гідності, коли українці залишали свої підписи під петиціями на сайті Білого Дому.
На думку Д.Шимківа, електронні петиції не є обов’язковими до виконання, при цьому вони є важливим елементом демократії і відображають суспільні настрої.
Крім того, він додав, що з 28 жовтня набуває чинності положення, згідно якому спілкування з громадянами України здійснюватиметься в електронному вигляді по електронній пошті.
Заступник глави АП також висловив сподівання, що з введенням системи електронних петицій буде розвантажено робота управління адміністрації по роботі зі зверненнями громадян, а також значно скорочений обсяг звернень в паперовому вигляді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас