Експерт назвав топ-5 найбільш стійких валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав топ-5 найбільш стійких валют

Валюта
3712
Експерт назвав топ-5 найбільш стійких валют світу за підсумками серпня. І найстійкішою виявилася японська ієна. А найгірше проявив себе казахстанський тенге.
“Ми проаналізували поведінку світових валют за останній місяць літа. У список для аналізу були включені найбільш ліквідні основні світові валюти, що обертаються на міжнародному валютному ринку Форекс, а також українська гривня, білоруський рубль, російський рубль і казахстанський тенге. Зростання і падіння валют визначалася за відношенню до долара США”, – пояснив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.
Рейтинг валют очолила японська єна, яка зміцнилася до долара в серпні на 2,2%. Друге місце розділили відразу три валюти: євро, датська крона і гривня, вони змогли зміцнитися до «американцеві» на 2,0% за місяць. На третьому місці йде шведська крона, яка виросла на 1,7%. На четвертому місці – швейцарський франк, який зміцнився на незначні 0,1%. П’яте місце поділили гонконгський долар, який не змінився до долара, і сам долар США.
У «антирейтингу» валют, які найбільш сильно втратили у вартості до долара, на п’ятому місці знаходиться південноафриканський ранд, який знизився на 4,9%. На четвертому – турецька ліра, що впала на 5,1%. На третьому – російський рубль, що знизився до долара на 9,5%.
Друге місце заслужено належить білоруському рублю, який знизився за місяць на 12,6%. І очолює «антирейтинг» казахстанський тенге, який після переходу до плаваючого курсу втратив до долара 21,1%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас