Daimler дозволили вивести самокеровані вантажівки на автомагістралі в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler дозволили вивести самокеровані вантажівки на автомагістралі в Німеччині

Технології&Авто
3252
Самокерована вантажівка Future Truck автоконцерну Daimler (бренд Mercedes-Benz) незабаром з’явиться на дорогах Німеччини в умовах реального дорожнього руху.
Міністерство транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини видало дозвіл корпорації на випробування 18-колісних вантажівок на автомагістралях федеральної землі Баден-Вюртемберг.
Цей крок є частиною плану Daimler з впровадження технології автономного водіння у вантажний та логістичний бізнес протягом найближчих десяти років.
Торік корпорація продемонструвала на шоу nternational Commercial Vehicle Show свою самокеровану вантажівку Future Truck 2025 року, рекламуючи автономні вантажівки як природне продовження багатьох допоміжних систем для водія, розроблених за останні роки.
«Ця вантажівка дає переконливі відповіді на виклики, з якими зіткнуться наші клієнти в майбутньому, – заявив Вольфганг Бернхард (Wolfgang Bernhard), член ради правління Daimler AG. – Тому наша мета полягає в тому, щоб просунути цю технологію на ринок і довести її до стадії серійного виробництва ».
У вантажівці Future Truck використовується для автономного водіння поєднання допоміжних систем. Сенсори, камери, а також механізм управління забезпечують рух вантажівки в середині смуги. Система також включає в себе тривимірну цифрову карту, що забезпечує вантажівку докладною інформацією про маршрут протягом усього руху. Разом з тим, в Future Truck буде знаходитися водій, готовий взяти на себе управління в разі аварійної ситуації.
Daimler розробила технологію моніторингу «сліпих» зон «Blind Spot Assist», що використовує радарні датчики для відстеження ситуації по сторонах вантажівки і попередження водія про появу автомобіля або вантажівки, який не відразу можна побачити.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас