«Конті» може зупинити роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Конті» може зупинити роботу

Фондовий ринок
4702
Один з провідних українських виробників АТ «ПО Конті» може зупинити свою роботу з 26 вересня.
Про це йдеться в заяві компанії.
«У підприємства відберуть право закуповувати за кордоном сировину і реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках, що різко обмежить асортимент торгової марки і призведе до падіння обсягів виробництва», – йдеться у публікації.
Формальним приводом для блокування зовнішньоекономічної діяльності АТ «ПО Конті» стали претензії до маркування продукції російського ЗАТ «Конті-Рус», яку імпортує українська компанія. Однак виявлені порушення не обмежують будь-якого іншого імпортера від ввезення в Україну продукції ЗАТ «Конті-Рус». Тим часом, український виробник опинився на межі зупинки.
При цьому наголошується, що про результати перевірки від 15 травня 2015 року, які стала приводом для санкцій щодо ЗАТ «Конті-Рус», ні постачальник, ні імпортер не були повідомлені. Це не дозволило виробникові провести незалежну експертизу і своєчасно усунути порушення.
«Все вищезазначене свідчить про використання результатів перевірки як формального приводу для видавлювання з ринку одного з провідних українських виробників. Адже обмеження в роботі АТ «ПО Конті» створюють конкурентні переваги для інших компаній », – йдеться в заяві українського виробника.
АТ «ПО Конті» закликали Мінекономрозвитку і правоохоронців максимально зважено підійти до розгляду цього питання і заявили про готовність звернутися в українські і міжнародні суди для захисту своїх прав.
Раніше Мінекономрозвитку за поданням СБУ застосувало до ЗАТ «Конті-Рус», зареєстрованому в місті Курськ РФ, спеціальну санкцію у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності. Підставою для заборони стала раніше ініційована СБУ перевірка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас