Україна залишилася без органу ліцензування у сфері виробництва та торгівлі ліками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна залишилася без органу ліцензування у сфері виробництва та торгівлі ліками

Казна та Політика
266
Постанова Кабінету міністрів від 26 серпня позбавила Державну службу з питань лікарських засобів, що ліквідується, повноважень органу ліцензування фармацевтичної діяльності, тоді як орган, який візьме на себе ці повноваження, ще не розпочав роботу.
Згідно з повідомленням прес-служби відомства на сторінці Держлікслужби в Facebook, це може призвести до безконтрольної діяльності учасників фармацевтичного ринку.
«Держлікслужба України змушена припинити виконання функцій органу ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, що може призвести до безконтрольної діяльності суб’єктів господарювання у вищезазначеній сфері», – йдеться у повідомленні.
Кабмін визначив, що органом, який регулюватиме ринок замість Держлікслужби, має стати Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Однак вона досі не сформована і не розпочала роботу. Водночас уряд не видав документ, який би дозволяв Держлікслужбі і далі виконувати функції органу ліцензування до початку роботи наступника повноважень.
Раніше в прес-службі відомства не змогли відповісти на питання , який орган зараз здійснює діяльність з ліцензування виробництва та торгівлі ліками. Згідно з повідомленням, Держлікслужба звернулася до Кабміну з проханням про роз’яснення цього питання.
Нагадаємо, у вересні минулого року Кабмін в рамках оптимізації роботи органів державної влади об’єднав Державну службу з питань лікарських засобів та Державну службу з контролю за наркотиками. Реорганізація відомства досі не завершена. Експерти неодноразово закликали уряд прискорити реорганізацію, щоб відомство могло повноцінно забезпечувати роботу фармацевтичного ринку.
Згідно з рішенням Кабміну, з 26 серпня постанова уряду від 14 листопада 2000 року №698 «Про затвердження переліку органів ліцензування» втратила чинність. Таким чином, Держлікслужба була позбавлена повноважень органу ліцензування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас