Корупціонерам можуть дозволити відкуповуватися від тривалих тюремних термінів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупціонерам можуть дозволити відкуповуватися від тривалих тюремних термінів

Казна та Політика
2156
Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник допускає використання практики укладання з корупціонерами угод про пом’якшення покарання в обмін на повернення вкрадених коштів.
За його словами, таку практику запропонував його перший заступник Гізо Углава, раніше працював заступником головного прокурора Грузії.
“Те, що я почув, і які концепції він запропонував, мені дуже сподобалися. Припустимо, у них в Грузії працювала система кримінального провадження, у них не було цих томів, як у нас. Плюс під кінець його кар’єри в Грузії кількість вироків склало 8 , а 92 – угоди. Припустимо, вкрала людина мільйон – вона признається і повертає його і отримує не 8, а п’ять років “, – розповів Ситник.
Глава НАБУ також заявив, що звичайне розслідування навіть простих справ може тривати півтора року або ще довше, тому в укладанні таких угод з корупціонерами є сенс.
“Тому практика, що працювала в Грузії, підходить нашій країні. Це передбачено нашим законодавством, плюс до закону про НАБУ внесена можливість підписання цих договорів, навіть у особливо тяжких випадках”, – сказав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас