Індекс довіри споживачів у Великобританії в серпні знову досяг рекорду за 15 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс довіри споживачів у Великобританії в серпні знову досяг рекорду за 15 років

Світ
158
Індекс споживчої довіри у Великобританії в серпні збільшився на 3 пункти відносно попереднього місяця, йдеться в повідомленні дослідницької компанії GfK NOP Ltd.
Таким чином, він повернувся на позначку 7 пунктів, яка була зафіксована у червні цього року і була максимальною більш ніж за 15 років.
У серпні 2014 року індикатор становив 1 пункт, тобто за рік він підвищився на 6 пунктів.
“Споживачі продовжують повідомляти про високий рівень довіри, підтримуючи позитивну тенденцію, яку ми бачимо з початку 2015 року, – зазначає Джо Стейтон з GfK. – Споживачі зараз впевнені, що відновлення британської економіки сильне”.
Чотири з п’яти складових індексу довіри зросли в поточному місяці.
Індикатор оцінки британцями особистої фінансової ситуації в наступний рік піднявся до 7 пунктів з 6 пунктів у липні. Роком раніше він був на рівні 5 пунктів.
Підіндекс оцінки споживачами загальної економічної ситуації в країні в найближчий рік зріс у серпні до 3 пунктів порівняно з мінус 1 пунктом в попередній місяць. У серпні 2014 року він становив 11 пунктів.
Показник економічної ситуації за минулі 12 місяців також підвищився до 3 пунктів з мінус 1 пункту. Рік тому його значення становило мінус 1 пункт, йдеться в повідомленні GfK.
Підіндекс, що оцінює готовність споживачів витрачати гроші на великі покупки, піднявся в цьому місяці на 6 пунктів і склав 17 пунктів. Це на 18 пунктів вище минулорічної позначки.
Водночас індикатор оцінки особистої фінансової ситуації за минулі 12 місяців знизився до 3 пунктів з 4 пунктів у липні. Рік тому його значення становило мінус 7 пунктів.
У дослідженні GfK, проведеному з 1 по 15 серпня за дорученням Європейської комісії, взяли участь понад 2 тис. британців старше 16 років.
Мінімальний рівень індексу споживчої довіри, який розраховується з 1974 року, було зафіксовано в липні 2008 року – мінус 39 пунктів. Середній показник за всю історію становить мінус 9 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас