Реалії ринку: трикімнатна за ціною однокімнатної, і два продавця на одного покупця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реалії ринку: трикімнатна за ціною однокімнатної, і два продавця на одного покупця

Нерухомість
6196
Різниця в ціні між середніми однокімнатною і трикімнатною квартирою на вторинному ринку Харкова за рік скоротилася майже на 30%, повідомляють ріелтори.
За оцінками фахівців, за період липень-серпень 2014-2015 року різниця у вартості однокімнатних та трикімнатних знизилася з 18850 до 13050 доларів і в даний час складає еквівалент 5 800 доларів. Таким чином, ціна однокімнатної квартири в будинку, розташованому неподалік від метро, або в прилеглому до центру Харкова районі практично зрівнялася з вартістю трикімнатної квартири на околиці, відзначають експерти.
«Сьогодні вартість добротної однокімнатної квартири в прилеглому до центру Харкова районі становить еквівалент 22-23000 доларів. Разом з тим, подібна сума дозволить придбати трикімнатну на околиці. Швидше за все, це буде не середній поверх або квартира буде вимагати ремонту, але для багатьох сімей, що гостро потребують житла, навіть таке рішення є гарною можливістю роз’їхатися або поліпшити житлові умови », – підкреслила керівник компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Світлана Якимова.
При цьому, як зазначила фахівець, в даний час на одного покупця, в середньому, припадає два продавця квартир. «Якщо два-три роки тому на одного покупця припадало 5-7 продавців, то сьогодні ситуація інша, оскільки ринок помітно скоротився: по-перше, пішли з ринку всі ті продавці, хто міг собі дозволити відкласти продаж на невизначений термін. По-друге, на тлі загального зниження цін нерухомості була викуплена значна частина більш затребуваного і доступного за ціною житла, тобто однокімнатних і двокімнатних квартир. Все це закономірно призвело до зміни співвідношення числа покупців і продавців », – повідомила Світлана Якимова.
Фахівець також зазначила, що переваги покупців по районах в липні-серпні істотно не змінювалися. Найбільш затребуваними залишалися Салтівський (20%) і Олексіївський (19%) напрямки. За рівнем популярності за ними слідували Центральні райони міста (18%) і Холодна гора (10%). Минулого місяця менше, ніж раніше цікавилися житлом у Новожанівському і П’ятихатському напрямках (по 2%)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас