Арізонський університет допоможе Uber в проекті створення робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арізонський університет допоможе Uber в проекті створення робомобілів

Технології&Авто
170
Те, що компанія Uber проявляє інтерес до автомобілів з системою автопілотування, не секрет. Так, раніше повідомлялося, що Uber за підтримки Університету Карнегі – Меллона формує в Пітсбурзі дослідний центр, фахівці якого зокрема займуться розробкою технологій для робомобілів, здатних пересуватися без участі людини.
І ось тепер оголошено, що Uber уклала партнерську угоду з університетом Арізони (США). В офіційному повідомленні йдеться, що фахівці науково-дослідного закладу та Uber сфокусуються на оптичних технологіях для систем картографії та безпеки.
По суті, мова йде про розвиток тих напрямків, які в перспективі допоможуть при створенні роботизованих транспортних засобів. Нові системи картографії та безпеки допоможуть автомобілям з автопілотом орієнтуватися в просторі, уникати зіткнення c перешкодами і адекватно реагувати на несподівані зміни обстановки.
Тестувати технології планується на спеціально обладнаних машинах на території університету Арізони.
Додамо, що в травні на вулицях Пітсбурга (Пенсільванія, США) вже був помічений автомобіль Uber з обладнанням, яке сильно нагадує те, що зазвичай використовується при випробуваннях транспортних засобів з системою автопілотування.
За матеріалами:
Associated Press
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас