Списання боргу: Фінансист розповів, що приховав від народу радісний Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Списання боргу: Фінансист розповів, що приховав від народу радісний Яценюк

Казна та Політика
17483
У домовленостях України з кредиторами про реструктуризацію держборгу є деякі деталі, які можуть стати неприємним сюрпризом, незважаючи на тріумф влади з приводу цієї події.
Про це пише фінансист, засновник інвестиційної групи “УНІВЕР” Тарас Козак на своїй сторінці в Facebook.
“Подивився на телеканалі” Рада “трансляцію позачергового засідання Кабінету Міністрів України та виступу прем’єра і міністра фінансів, який повинен був стати тріумфом. Початок виступу Яценюка сподобався – сторони домовилися, іноземці списали (пробачили) Україні 20% боргу, перенесли на 4 роки виплати тіла боргу і зменшили відсоток, який ми платимо. Але ось у виданні Фінансовий клуб з’явилися деталі. Маю довіру до колег, тому сподіваюся, що це не фейк. Подробиці неприємно вразили “- пише Козак.
Зокрема, фінансист вказує на набагато меншу суму списання боргу на даний момент, ніж та, про яку розповів прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, а також про більш високі відсотки по решті боргу в порівнянні з відсотками по боргу без списання.
І найголовніше – Україна зобов’язалася надати кредиторам спеціальні цінні папери, які будуть приносити останнім величезні доходи протягом 20 років.
“Кредитори отримуватимуть додатково до всіх відсотків ще 3-4 мільярди доларів щороку, а може і значно більше. Такі умови неприйнятні!”, – Акцентував Козак.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас