Хто загрожує банкам на ринку кредитування? (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто загрожує банкам на ринку кредитування? (дослідження)

Кредит&Депозит
1395
Нетрадиційні гравці фінансового ринку і, зокрема, сфери кредитування нарощують свою конкурентоспроможність і частку на ринку, стаючи загрозою для банків. Про це йдеться в дослідженні, проведеному компанією Misys.
У ході дослідження були опитані 77 банківських установ у Європі, Африці, на Близькому Сході, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і Північній Америці про зростаючу конкуренцію в сегменті кредитування бізнесу.
Як виявилося, 75% опитаних бояться втратити свою частку на ринку на користь альтернативних провайдерів. А 84% респондентів очікують, що конкуренція чинитиме ціновий тиск на кредитні продукти.
У попередній доповіді, опублікованій консалтинговою компанією Grant Thornton в 2014 році, повідомлялося, що більшість середніх за розміром підприємств (60%) використовують небанківські джерела фінансування, такі як P2P-кредитування. І поки банки відчувають, що їх кредитний потенціал обмежений регулюванням і контролем балансу, вони побоюються, що тиск буде тільки посилюватися, особливо в сфері кредитування малого бізнесу.
Приміром, тільки у Великобританії понад 200 платформ отримали дозвіл на надання P2P-кредитів. А за 2014 р. обсяг ринку P2P-кредитування склав 1,2 млрд фунтів стерлінгів.
Дослідження також показало, що 68% банків вважають співпрацю з небанківськими гравцями ринку найкращим способом відродження їхньої діяльності з кредитування бізнесу.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас