У MIT створили 3D-принтер, що друкує майже все (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У MIT створили 3D-принтер, що друкує майже все (відео)

Технології&Авто
2928
3D-друк стає все доступнішим, але це стосується лише до найпростіших 3D-принтерів, які здатні створювати об’єкти з одного матеріалу. Для більш складних завдань розробляються так звані «multi-material» -моделі, які вміють працювати одночасно з декількома матеріалами. Такі високотехнологічні пристрої вже здатні створювати корисні об’єкти, при цьому складання не потрібне.
Найбільшим мінусом цих принтерів є їх захмарна вартість – ціну близько $250 тис. потягне хіба що компанія, яка цим заробляє. Крім того, типові моделі обмежені все ж трьома матеріалами, а також вимагають постійного контролю оператором.
На цьому тижні дослідники Лабораторії комп’ютерних наук і штучного інтелекту при Массачусетському технологічному інституті заявили, що їм вдалося розробити кращий, більш дешевий, більш простий в управлінні і експлуатації 3D-принтер. Унікальна новинка здатна використовувати одночасно до десяти матеріалів. Роздільна здатність друку складає 40 мікрон (менше половини товщини людської волосини).
MultiFab є першим в галузі 3D-принтером, який використовує техніку 3D-сканування з використанням машинного зору. Новинка вміє робити самокалібрування і самокорекцію. Крім того, принтер може вбудовувати безпосередньо в тіло пристрою складні компоненти, такі як сенсори і мікросхеми. Тобто він може створювати готовий продукт.
MultiFab може друкувати багато чого, починаючи від чохлів для смартфонів і закінчуючи різними приладами споживчої електроніки, для медичних додатків, телекомунікаційним обладнанням. Можливо, в майбутньому він навчиться створювати навіть роботів. Собівартість системи – близько $7 тис.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас