Кількість реклами в Києві зменшиться, а її ціна збільшиться - директор КП "Київреклама" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість реклами в Києві зменшиться, а її ціна збільшиться - директор КП "Київреклама"

Рекламний ринок
306
КП “Київреклама” впорядкує міську рекламу – скоротить її кількість, що призведе до покращення якості та зростанню ціни, повідомила директор підприємства Наталія Гончарова при демонтажі чергового незаконно встановленого рекламного щита.
“Оператори, які мають законні мережі своїх рекламних конструкцій, перебувають у нормальному режимі діалогу з містом, розуміють нашу мету, враховують наші побажання і побажання мешканців столиці і, в кожному разі, самі зацікавлені в зменшенні кількості рекламних носіїв – чим менше їх кількість, тим дорожче вони продаватимуться “- говорить директор КП.
За її словами, підприємство демонтує 400 нелегальних наземних об’єктів реклами, що залишилися в місті, половина з яких щити, вже в найближчий місяць. Місто втрачає близько 1 тис. грн на місяць з одного незаконно встановленого рекламного щита. І єдиний на сьогодні інструмент боротьби з власниками нелегальної реклами – це адміністративний штраф у розмірі близько 1,5 тис. грн.
Як зазначила Н.Гончарова, “Київреклама” з початку квітня 2015 на основі отриманих від Департаменту містобудування та архітектури КМДА наказів вже демонтувала 1,5 тис. нелегальних рекламних конструкцій, включаючи вивіски. При цьому наголошується, що підприємство демонтувало тільки 1,6 тис. рекламних конструкцій за весь 2014 рік.
КП “Київреклама” закликає підприємства легалізувати вже існуючу рекламу, не чекаючи її демонтажу.
Крім того, київська влада активно працює над зміною нормативно-правової бази у сфері реклами, при цьому враховуючи інтереси бізнесу, які відстоює об’єднання рекламних операторів – Асоціація зовнішньої реклами, повідомила Н.Гончарова.
За її словами, департамент містобудування та архітектури КМДА також працює над скороченням терміну видачі дозволу на встановлення рекламного об’єкта з трьох місяців до одного.
Як зазначила Н.Гончарова, “Київреклама” вже вдруге демонтує встановлений нелегально і з порушеннями щит на проспекті Перемоги. Вперше підприємство демонтувало його майже відразу після установки в серпні минулого року. Однак через місяць щит був встановлений повторно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас