Багатьох українців позбавлять пільг на комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багатьох українців позбавлять пільг на комуналку

Казна та Політика
12326
Багато українців можуть позбутися пільг на оплату комунальних послуг.
З 1 липня 2015 року набув чинності новий Порядок надання пільг на ЖКГ, згідно з яким враховується сукупний дохід всієї сім’ї пільговика.
Право на пільгу отримають лише ті, чий дохід на 1 особу не перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб. До 30 листопада це 1710 гривень, з 1 по 31 грудня 2015 року – 1930 гривень.
Так, з 230 тисяч сімей пільговиків, які живуть у Києві, пільги позбудуться близько 90 тисяч. Такі дані озвучив на брифінгу директор департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Юрій Крикунов.
“Уряд і КМДА прекрасно розуміють, що це буде проблемна ситуація – людям і так важко жити, а тут ще й скасовують пільги. Я хочу звернутися до тих, кому пільга буде скасована: у вас є право звернутися за субсидією”, – підкреслив Крикунов.
Ще для 90 тисяч київських сімей пільга буде збережена, а для 50 тисяч буде зроблений перерахунок, після якого стане зрозуміло, чи залишиться за ними право на пільгу.
За словами Крикунова, у липні всім пільговикам прийшли платіжки на оплату житлово-комунальних послуг без урахування пільг, але в разі підтвердження права на отримання пільги в наступному місяці пільга буде врахована в подвійному розмірі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас