Готувати України до опалювального сезону буде новий спецорган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готувати України до опалювального сезону буде новий спецорган

Енергетика
921
В Україні створять міжвідомчу робочу групу з питань підготовки до осінньо-зимового періоду. Очолювати орган буде Віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.
Відповідне доручення віддав Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк за результатами засідання антикризового енергетичного штабу. Положення про створення органу буде розглядатися на найближчому засіданні уряду.
Про це повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.
Отже, міжвідомча робоча група буде збиратися щотижня. Керівнику ж майбутнього органу доручено контролювати питання щодо створення обласними державними адміністраціями комісій щодо розрахунків за електричну енергію та газ.
«Тільки наджорсткою платіжною дисципліною можна буде створити передумови для стабілізації грошових потоків у сфері енергетики. Це означає забезпечення розрахунків, насамперед, за пальне необхідне для стабільного проходження нового опалювального сезону. А за цим стоїть тепло і світло в будинках наших громадян», – прокоментував створення міжвідомчої робочої групи пан Вощевський.
Крім того, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив і про членів майбутньої комісії: «До складу робочої групи включено Мінфін. Там, де є борги держави, – ми борги свої позакриваємо. А там, де в тому числі і приватні компанії просто навмисне не розраховуються за отриманий газ та електричну енергію, – органи прокуратури, Міністерство внутрішніх справ мають порушувати кримінальне провадження за фактично розкрадання електричної енергії і газу».
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас