В уряді анонсували можливу відставку Демчишина восени — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді анонсували можливу відставку Демчишина восени

Енергетика
532
Віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський не виключає зміну міністра енергетики та вугільної промисловості майбутньої осені цього року.
Про це він сказав, відповідаючи на критику на адресу нинішнього глави Міненерго Володимира Демчишина.
“Свого часу, коли коаліція формувала кадрові рішення, було допущено ряд помилок. Вони вже були частково вирішені, наступний крок восени”, – сказав Вощевський в ході “круглого столу” з проблем енергетики в Києві у вівторок, 4 серпня.
Про зміну голови Міненерго говорять практично з самого його призначення восени минулого року. Так, ще в грудні 2014 року сам прем’єр Яценюк погрожував Демчишину відставкою “через місяць”.
Відзначимо, Демчишин був призначений у Кабмін за квотою “Блоку Порошенка”. Відповідно, може лобіювати інтереси саме президента. Перед тим, як стати міністром енергетики, Демчишин був призначений главою НКРЕКУ указом Порошенко.
Раніше, з 2008 року, Демчишин працював директором відділу інвестиційно-банківських послуг групи “Інвестиційний капітал України” (ICU), раду директорів якої в той час очолювала нинішня глава НБУ Валерія Гонтарева, яка в свою чергу вважається довіреним інвестбанкіром Петра Порошенка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас