Shell і «Газпром» планують обмін активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell і «Газпром» планують обмін активами

Фондовий ринок
627
Компанія Shell хоче обміняти свою частку в одному з міжнародних проектів на частку «Газпрому» в проекті «Сахалін-3».
Обмін активами між «Газпромом» і Shell передбачений договором про стратегічне партнерство, який компанії підписали в червні. Тоді голова правління «Газпрому» Олексій Міллер говорив, що набір активів для обміну буде визначений до кінця 2015 р, а сама угода може відбутися через рік.
У сфері видобутку газу у «Газпрому» і Shell поки тільки один проект – «Сахалін-2», на базі якого діє єдиний в Росії завод з виробництва зрідженого газу (ЗПГ) потужністю 10 млн т на рік. У Shell в Sakhalin Energy (оператор проекту) – 27,5%, «Газпром» володіє контрольним пакетом акцій.
Shell давно домагається будівництва ще однієї черги заводу. Але сторони досі не могли визначити для цього ресурсну базу. На Петербурзькому форумі вони домовилися, що будуть використовуватися ресурси проекту «Сахалін-3», який належить компанії «Газпром».
Крім розширення ЗПГ-заводу на Сахаліні Shell також увійде до консорціуму з будівництва двох нових ниток «Північного потоку», «Газпром» також запрошує Shell стати його першим партнером у проекті «Балтійський ЗПГ».
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас