МВС затримала рекордну партію незаконно добутого бурштину, - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС затримала рекордну партію незаконно добутого бурштину, - Аваков

Кримінал
994
Цієї ночі спеціальна група МВС в Рівненській області затримала понад 2,5 тонн незаконно видобутого сонячного каменю, упакованого для відправки за кордон. Про це в facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“Рекордна за обсягом партія затриманого бурштину коштує за попередньою оцінкою близько трьох мільйонів доларів. Більш точно – вагу і склад каменів по фракціях, підготованої до контрабанди партії і її вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж відправили зараз під озброєною охороною”, – написав він.
За словами міністра, це велика, підготована ​​операція МВС та Державної фіскальної служби по викриттю та припиненню дій найбільшої злочинної групи, що діє в Рівненській області та паразитує на незаконному видобутку бурштину.
“Буде продовження, з’являться прізвища – в минулому відомого одіозного депутата П.”, – написав він, а також зазначив, що потрібно приймати закон, що регулює державний контроль, видобуток і збут бурштину.
“Вилучений бурштин буде проінвентаризовано і представлено публічно в найближчі години у Києві, щоб нічого з ним не “трапилося”. Він буде направлений в казну держави”, – написав міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас