Експерти очікують стабільності курсу гривні протягом серпня після отримання Україною траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують стабільності курсу гривні протягом серпня після отримання Україною траншу МВФ

Валюта
2628
Експерти очікують стабільності курсу гривні протягом серпня після отримання Україною чергового траншу Міжнародного валютного фонду.
“Я думаю, що ми вправі очікувати зниження волатильності на ринку, тобто навряд чи ми побачимо коливання вище, ніж плюс-мінус 5% протягом серпня цього року, навіть незважаючи на те, що” Нафтогаз “буде активно купувати валюту, для того щоб закачувати газ у свої сховища “, – вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
На його думку, для стабільності на валютному ринку не так важливий сам факт перерахування грошей, як знаковість виділення МВФ чергового траншу.
При цьому банкіри вказують на курсовий коридор, який буде протягом місяця в межах 21-22 UAH / USD.
“Я думаю, що курс НБУ буде стабілізовано. Думаю, для цього є всі передумови. Ми радимо простим людям не бігти в банки, почекати поки курс повернеться. Я думаю, курс буде в рамках 21-22 UAH/USD, тому бігти і купувати по 23 UAH/USD немає сенсу. Потрібно почекати”, – вважає голова правління Артем-банку Дмитро Ганзя.
При цьому експерти відзначають, що восени ситуація може змінитися у зв’язку з можливим оголошенням України технічного дефолту за своїми зобов’язаннями.
“Вірогідність того, що буде технічний дефолт, близька до 100%… Думаю, що це буде у вересні-жовтні, тому що процес переговорів ще триває. І тому, що якщо ми навіть домовимося за тими 3 основними пунктами, за якими Україна домовляється – зниження тіла кредиту (що називається haircut), збільшення звернення терміну боргових розписок і зниження процентної ставки – то це все одно означає техдефолт. А якщо не домовляємося, то це введення мораторію на виплату, що також техдефолт”, – вважає Устенко.
Він підкреслив, що говорити про фактичний великий дефолт не варто ні в короткостроковій, ні в середньостроковій перспективі.
Як повідомляло агентство, 31 липня МВФ схвалив виділення Україні другого траншу 1,7 млрд доларів.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас