Другий транш від МВФ забезпечить спокій на валютному ринку, - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Другий транш від МВФ забезпечить спокій на валютному ринку, - Мінфін

Валюта
2157
Отримання другого траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,7 млрд дол. в рамках чотирирічної програми розширеного фінансування EFF, очікуваного в найближчі дні, забезпечить спокій на валютному ринку та звузить амплітуду коливань валютного курсу.
Про це заявив заступник міністра фінансів України з питань євроінтеграції Артем Шевальов.
«Я не думаю, що можна говорити про зміцнення (гривні), це ринкові процеси. Можна говорити про те, що це (одержання другого траншу МВФ) додасть стабільності, і ті незначні коливання, які ми бачимо, будуть звужуватися. І ми можемо говорити про серйозне зростання впевненості гравців валютного ринку», – сказав Шевальов.
Він нагадав, що з початку цього року Україна залучила запозичення на 4,6 млрд дол. і одночасно сплатила за колишніми боргами 4,2 млрд дол., при цьому умови по нових кредитах більш вигідні для України. «На сьогоднішній день наші залучення переважно йдуть на погашення колишніх боргів. Одночасно, ті кредитні умови, які ми маємо на сьогодні, набагато краще. Ми говоримо про більш тривалі терміни погашення та значно нижчі процентні ставки», – пояснив Шевальов.
Він підкреслив, що отримані від МВФ кошти використовуються для проведення реформ в Україні, і прогрес у цьому напрямку без підтримки Фонду був би малоймовірний. «Це боротьба з корупцією, зміни в державному секторі економіки. У майбутньому – це приватизація державних компаній і посилення фіскальної дисципліни, зміни на енергетичному ринку і посилення фінансової дисципліни, в тому числі фінансового стану «Нафтогазу», – зазначив Шевальов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас