МВФ визначив "маяки" для третього траншу Україні, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ визначив "маяки" для третього траншу Україні, - ЗМІ

Казна та Політика
2613
Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила зміни до меморандуму про співпрацю з Україною після першого перегляду програми кредитування.
Таке рішення було прийнято 31 липня – одночасно зі схваленням виділення Україні другого траншу кредиту у розмірі $ 1,7 млрд, пише видання з посиланням на текст меморандуму.
“Початкові умови, висунуті Україні Міжнародним валютним фондом для продовження співпраці і подальшого фінансування, дещо змінилися. Зокрема, були визначені “маяки”, тобто – обов’язкові умови для надання третього траншу кредиту у вересні”, – відзначає ресурс.
Серед цих “маяків”: затвердження Кабінетом Міністрів плану заходів щодо приватизації п’яти державних підприємств з переліку пріоритетних об’єктів для приватизації (список 10 таких держпідприємств повинен бути готовий до 31 серпня); створення спеціалізованого підрозділу антикорупційної прокуратури, відповідального за нагляд над розслідуванням Національного антикорупційного бюро; створення умов для повномасштабного функціонування НАБ.
На найближчу перспективу для України основним пріоритетом буде відновлення стабільності та довіри у фінансовому секторі.
Пріоритетом буде також забезпечення фінансового оздоровлення НАК “Нафтогаз України”, який повинен перейти до придбання валюти не з резервів Нацбанку, а на міжбанківському ринку. До кінця 2015 року Україна пообіцяла утримати дефіцит компанії на рівні нижче 3,1% ВВП.
У той же час до 31 серпня 2015 уряд України повинен затвердити підзаконні акти, необхідні для застосування нового закону про ринок газу.
Переговори з кредиторами щодо реструктуризації зовнішнього боргу Україна пообіцяла завершити до кінця вересня, тобто, до періоду виплати $ 500 млн за євробондами. (Україна намагається домовитися про списання 40% боргу, в той час як кредитори поки погодилися списати лише 5%.)
Проект держбюджету України, згідно з домовленістю з фондом, буде підготовлений з дефіцитом на рівні 3,75% ВВП.
Наступний перегляд програми планується провести у вересні, перед отриманням Україною третього траншу кредиту.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас