МВФ схвалив 2-й транш кредиту для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив 2-й транш кредиту для України

Казна та Політика
1229
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) у п’ятницю завершила перший перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування (Extended Fund Facility Організація, EFF), і схвалив виділення другого траншу цього кредиту на суму SDR1182,1 млн (1,7$ млрд), говориться в повідомленні Фонду.
Як уточнює МВФ, в результаті загальна виділена сума кредиту становить SDR4,72 млрд (близько $6,68 млрд).
Як повідомлялося, програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) була затверджена 11 березня цього року для підтримки економічної стабілізації в Україні і визначає широкі і глибокі економічні реформи, спрямовані на відновлення стійкого зростання в середньостроковому періоді та підвищення рівня життя громадян країни.
Місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF працювала в Києві з 12 травня по 11 червня. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня – початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийняте рішення про виділення другого траншу за програмою EFF.
Однак місія оголосила про узгодження на рівні експертів питання про перший огляд програми тільки на початку липня.
В цілому схвалена в березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом $17,5 млрд передбачає виділення МВФ Україні в 2015 році чотирьох траншів.
Перший транш у розмірі $5 млрд вже виділено. Розмір інших складе за $ 1,7 млрд.
У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щорічно, розмір кожного – $620-630 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас