Валютний курс в цьому році вже не перевищить 25 гривень за долар, - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний курс в цьому році вже не перевищить 25 гривень за долар, - аналітики

Валюта
4380
Курс гривні до долара в Україні за підсумками 2015 не перевищить поріг в 25 грн / дол. завдяки надходженням коштів міжнародних фінансових організацій, адміністративним обмеженням на валютному ринку та боротьби зі схемами виведення валюти через інструменти рефінансування проблемних фінустанов.
Про це йдеться в прогнозі аналітичної групи Da Vinci AG.
За оцінками Da Vinci AG, незважаючи на оптимістичні прогнози, тиск на національну валюту буде зберігатися у зв’язку з високим рівнем боргових зобов’язань і зберігається слабким притоком валюти в країну, що може посилити коливання курсу в рамках коридору 21-25 грн/дол.
Експерти вважають, що динаміка зміни курсу національної валюти до євро залежить від курсу гривні до долара, і що дана тенденція продовжиться як мінімум до кінця 2015 року. Відповідно, курс національної валюти до євро на кінець року на міжбанківському ринку, за прогнозами Da Vinci, складе не більше 27 грн/євро.
Зазначимо, українська гривня з моменту переходу до гнучкого курсоутворення на валютному ринку за 2014 і два місяці 2015 знецінилася до долара США за офіційним курсом в 3,8 рази до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 грн/дол.
Після введення Національним банком України низки обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми в березні цього року гривня менш ніж за два тижні зміцнилася і коливається в межах 21-23 грн/дол. протягом останніх чотирьох місяців.
У квітні цього року НБУ констатував досягнення рівноваги на валютному ринку і наявність передумов для його лібералізації, при цьому повідомивши, що скасування раніше встановлених обмежень буде проводитися за узгодженим з МВФ планом за наявності певних передумов.
Експерти прогнозують подальшу девальвацію гривні в межах 20% у разі введення Кабінетом міністрів мораторію на виплати по комерційних боргах за відсутності прогресу в переговорах з кредиторами про реструктуризацію до вересня цього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас