У Європі створили одне з найбільших оборонних підприємств з щорічним оборотом майже 2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі створили одне з найбільших оборонних підприємств з щорічним оборотом майже 2 млрд євро

Світ
786
Танкобудівні концерни Німеччини і Франції Krauss-Maffei Wegmann (KMW) і Nexter Systems 29 липня підписали угоду про злиття зі створенням спільного підприємства на рівних правах.
В результаті злиття буде створено одне із найбільших в Європі оборонних підприємств з щорічним оборотом майже 2 млрд євро та 6 тис. робочих місць.
Новий холдинг, про майбутнє створення якого спочатку було оголошено в травні 2014 року, буде називатися KANT (абревіатура назви проекту KMW and Nexter Together, тобто, “KMW спільно з Nexter”).
Як очікується, операція буде завершена на початку січня 2016 року.
Злиття, яке ще має отримати схвалення німецького міністерства економіки, Єврокомісії і цілого ряду інших органів у Європі та США, дозволить компаніям розширити асортимент і зміцнити позиції на регіональних ринках, говориться в спільній заяві концернів. Скорочувати робочі місця внаслідок злиття компанії не планують. Nexter розраховує, що злиття дозволить йому скористатися мережею KMW для більш ефективного збуту своєї продукції, такої як танкові башти і боєприпаси.
При цьому KMW отримає доступ до технологій Nexter, які дозволять йому розробити нові продукти. Результатом спільної роботи, як вважають в KMW, може стати “гармонізація” правил експорту озброєнь в Європі.
На частку експорту припадає 56% річної виручки Nexter і 80% обороту KMW, заявив виданню Defense News представник французького міністерства оборони. Ще до підписання угоди деякі німецькі політики розкритикували майбутню угоду.
Так, уповноважений фракції СДПН у бундестазі з питань оборони Райнер Арнольд застеріг від надмірного впливу французької сторони в новому підприємстві. “Попередній досвід, наприклад, у випадку з Airbus показує, що французькі політики з великим напором просувають свої інтереси навіть у міжнародних спільних підприємствах”, – заявив політик.
Однак у міністерстві економіки ФРН підкреслили, що альянс із зарубіжними партнерами не знімає з німецьких виробників зобов’язань дотримуватися жорстких норм, що діють в німецькій оборонної промисловості.
“Суворі правила контролю у німецькій оборонної галузі продовжать діяти з колишньою силою”, – зазначив прес-секретар міністра економіки Німеччини Зігмар Габріель.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас